האל הבטיח את הארץ לזרעו של אברהם. למה הפלסטינים קוראים תיגר על ריבון העולמים?

Translated By I. Cohen on 07/20/2006

בטיעון זה יש חורים ופגמים רבים כל כך, שקשה לדעת איך להתחיל לענות עליו. ננסה לעשות זאת דרך השאלות הבאות:

• מיהו יהודי? זו השאלה מעוררת-המחלוקת ביותר בקהילות יהודיות רבות בעולם.
  • האם להיות יהודי פירושו להשתייך לגזע מסוים? כמו הגזעים ההודי, הערבי, הטורקי וכו'?
  • האם כל אדם יכול להפוך ליהודי? האם ידעתם שגיור אינו פשוט כמו התאסלמות, התנצרות או אפילו המרת הדת לבודהיזם? הגיור הוא תהליך ביורוקרטי שמצריך השגחה רבנית נרחבת.
  • אם מיליארד אנשים יתגיירו, האם חוק השבות יחול עליהם?
  • בואו נשאל את השאלה הפוך: אם כל היהודים ימירו את דתם לדתות אחרות, האם עדיין יחשבו "יהודים"? אחרי הכל, אם הנס הרצל, בנו של תיאודור הרצל, יכול היה להתנצר, יהודים אחרים יכולים ללכת בעקבותיו ("ימי הכלניות", עמ' 248).

היות ש"ההבטחה האלוהית" ניתנה לזרעו של אברהם, האם "הבטחה" זו עוברת גם ליהודים השמים שהמירו את דתם?
האם העובדה שהתאסלמו או התנצרו מבטלת את עובדת היותם מצאצאי אברהם? שבטים יהודים מפורסמים רבים בחצי האי ערב, בתימן, בפלסטין ובעיראק התנצרו או התאסלמו.
האם המטען הגנטי שלהם (דנ"א) מאפשר להם להפוך לאזרחי ישראל למרות שהמירו את דתם?

• בואו נניח לרגע שהעם הפלסטיני יתגייר בהמוניו. האם לדעתכם הדבר יביא לקץ הסכסוך? או שיאלץ את ממשלת ישראל לשנות את ההגדרה שלה ל"מיהו יהודי?"
  • על פי דיווח מהארץ ממארס 2001, לחצי מהיהודים הרוסים שהיגרו לישראל בשנות ה-90 אמהות שהתגיירו לאחרונה. האם אתם עדיין חושבים שאנשים אלה קשורים ל"ארץ ישראל" דרך נבואה תנ"כית? הקליקו כאן כדי לראות מאמר שפרסמה הסוכנות היהודית בנושא.
  • האם חוק השבות חל על יהודים אתאיסטים שירשו את יהדותם מאימותיהם? אם תשובתכם לשאלה זו חיובית, למה לא חל חוק השבות על יהודים מומרים? האם ידעתם שיהודים שהמירו את דתם אינם זכאים לאזרחות ישראלית באופן אוטומטי ע"פ חוק השבות?
  • לבסוף, גבולותיה המדוייקים של "הארץ המובטחת" אינם מוגדרים גיאוגרפית. ה"הבטחה" התנ"כית ש"האל נתן לזרעו של אברהם", כיסתה את השטח שבין הנילוס במצרים והפרת בעיראק. האם מכאן נובע שגבולותיה העתידיים של ישראל יקיפו בסופו של דבר את ירדן, סוריה, לבנון, מצרים ודרום טורקיה? האם יש בזה כדי להסביר למה לישראל אין חוקה או גבולות מוגדרים היטב?

מן הראוי להביא בהקשר זה את השיחה הבאה בין פנחס רוזן (שר המשפטים הראשון של ישראל) ובן גוריון (ראש הממשלה הראשון של ישראל). רוזן תבע שהכרזת העצמאות של ישראל תכיל הגדרה של גבולותיה. בן גוריון התנגד, ואז בא הדו-שיח הזה:

'רוזן: "יש שאלת הגבולות ואי אפשר שלא לנגוע בה"
בן גוריון: "הכל אפשרי. אם נחליט פה שלא אומרים גבולות אז לא נגיד אותם. אין שום דבר אפריורי."
רוזן: " זה לא אפריורי, אבל זה דבר משפטי."
בן גוריון: "משפט זה דבר כזה שקובעים אותו אנשים"' ("1949, הישראלים הראשונים", עמ' 16)

אם "ארץ ישראל" תקיף שטחים נרחבים אלה, האם זה יהיה בשל ההבטחה התנ"כית? האם זה יסביר למה ישראל פלשה למדינות שכנות וכבשה אותן? היות ש"הארץ המובטחת" כוללת את דרום לבנון, האם הפלישה ללבנון והכיבוש בה היו במסגרת הגשמת נבואה זו? אם הפלישה ללבנון היתה הגשמת נבואה, האם הנסיגה ממנה היתה שלילתה של נבואה זו, או נבואה אחרת?
הקליקו כאן כדי לקבל מושג על מרכזיותה של "מפה תנ"כית" זו בהתפתחות הציונות ובמדיניות ישראל במזרח התיכון.

אין ספק שחלק מהיהודים של ימינו הם מצאצאי יצחק ואברהם. עם זאת, הטענה שאחרים, ובהם הפלסטינים, אינם מזרעו של יצחק היא מגוחכת. רוב היהודים השמים המירות את דתם במשך הזמן לדתות אחרות, כמו הנצרות או האיסלם, בין אם מרצון או לא.

ליבת בעיותיה העתידיות של ישראל היא בדמוקרטיה המעוותת שלה (שמעצימה אנשים בהתבסס על דתם). כדי לשרוד, ישראל נאלצת להגדיר מחדש שוב ושוב "מיהו יהודי". ההגדרה הנוכחית של "מיהו יהודי" נזילה מפני שנועדה לשרת סדר יום פוליטי-פנימי. "דמוקרטיה יהודית" מעוותת וגזענית זו לא תשרוד, כך שאם אתם מסכימים עם מעמדה הנוכחי של ישראל, כדאי שתיהנו ממנו כל עוד הוא בתוקף. כל תרבות שמתבססת על הדרה ולא על הכלה סופה שתכחיד את עצמה.

לבסוף, בואו נניח שהאל באמת הבטיח "הבטחה" זו לזרעו של אברהם (בין אם הם יהודים, ערבים או אפילו לא שמים במוצאם). זו היתה בהכרח הבטחה גזענית, שכן התבססה על המטען הגנטי של יורשי אברהם. השאלה המתבקשת היא:

האם יתכן שבזמן מן הזמנים הבטיח האל הבטחה גזענית?

• הכוזרים, חשיפתה של היסטוריה יהודית נסתרת ואסורה

קודם כל תודה שאתם מתחילים בשנים האחרונות (וכבר לא מיעוט מבוטל)להתייחס אלינו לא כאל חיות (קרניים, ושאר סממני חיות טרף)במקום להרוג -לדבר ובשנים האחרונות אני גיליתי אתרים כ-'זוכרות' ואתר זה.ראשית אציג את עצמי בקצרה:אתאיסט(44)נשוי 3 יליד ירושלים ועובד מעל 20 שנה במוסד ציוני "מושא לתיעוב" מצידכם.בתגובה ריאשונית זו אנסה למחון כמה באמת אתם יודעים על ההסטוריה שלנו ושל האדם בכלל ומה משמעות חיינו בארץ זו בין אם אנו(כולל אתם) רוצים להגר ומי בכלל ירצה אותנו(מדיניות הגירה במערב מתקשחת והולכת) כמו- כן הולדת ילדים בלי חשבון ואי מימוש חובות למדינה התעלמות מחוקים המיוסמים באופן שיוויוני בתוך הקו הירוק(תפיסת אדמות לצורך עסק מגורים מרעה ועוד... גרימת נזקים גדולים למגזר התעשייתי ,עיסקי.חקלאי תחבורתי ועוד...תוך התעלמות מהטבות ביטוח לאומי שלא ניתן גם בארצות איסלאם עשירות. שלא לדבר על תרבות שבמידה רבה מעוגנת בדת שהראתי לבן שיחי מזה שנים שבא אלי בתור נציג לא זוטר של עמותה לחיזוק ערכי היהדות שאני גורם לו במידה רבה להתגונן היות ואינו יכול לתת לי תשובות מספקות והגיוניות ברב התחומים.לא אכביר מילים ...כדי שאסכים לנהל איזשהוא דיאלוג יש ראשית ליישר את הקו מבחינת השכלה כללית שאותה אפשר כבר כיום למצא בגוגל(בהנחה ןאופ' זו מקובלת עליכם כי אני לא נוטה להסיק מסקנות או תפיסות עולם ללא חפירה והתעמתות עם המצפון שלי)חישבו על ילדיכם כמו שאני חושב על שני הצדדים ועל הסדר העולמי החדש שבמידה רבה לא הושלם)אחרי שתחפרו כמה שנים טובות בנושא הגליות עמים ומחקרים בנושא התאמה גנטית של קבוצות שונות למקום מגוריהם-תתחילו להבין באיזה בלגן אנו חיים ואיזה פירות בוסר כולנו אוכלים כתוצאה מבורות אבות אבותינו ,פחדים ומצוקות שינויי אקלים.כולנו שווים ובעתיד לא יהיה משמעות לגבולות שנועדו רק להגן מפני פלישות של מורעבים ובאלפי בשנים האחרונות גם סיבות דת,אגו ויצר אלימות גברי.כל השאר :מי הבטיח למי ...מי עשה כך או אחרת למי...מי מנע חזרת שבט זה או אחר והגביל אותו בחוקים או כפה עליו דת זו או אחרת -שולי.עייפנו כבר מכם !!!הימין כפי שראיתם ונה כבר 60% בקרב היהודים סגרו כבר דיל ותחיו כבר בגבולות עצמאיים בקו רציף אומנם זה רק חלק קטן מהעם שלכם - אבל נוכל להבטיח לכם הגנה מפני הקיצוניים שלכם שירצו לנקום בכם "הבוגדים" .תמיד היו קיצוניים שגררו את העמים למלחמות על משאבים שניגמרים והולכים ומעולם לא יצא מזה טוב!